hits

Fyllekjøringen var redningen for Northug!

kommentarer


Petter Northug hadde mistet motivasjonen. Petter Northug hadde mistet fokus. 

Petter sa selv i 2013 - Jeg er veldig glad for å ha inngått denne avtalen med COOP. Det er godt å vite at jeg nå får den endringen jeg trenger for å motivere meg til å trene optimalt. Jeg skal satse alt for å vinne flest mulig gullmedaljer for Norge i OL i Sotsji i 2014, VM i Falun i 2015, World Cup og Tour the Ski.

Så kom OL. Etter en lang sykdomsperiode under oppladningen til OL, mistet kanskje Petter medaljene allerede der.  Samtidig kunne man se at det var en annen Petter enn det vi var vant til. Han var ikke like troverdig i sin "bad boy" rolle. Spøkene hans falt ikke i like god jord. De syrlige kommentarene ble i stedet platte. Lekenheten var borte. Han var på mange måter en mindre versjon av seg selv, både i og utenfor sporet.

Pressen fortalte om store beløp som gikk ut og inn av Northugs pokerkonto. Det virket som om Petters konkurranseinnstinkt fikk fri utfoldelse på nettet, mens det var en mer tannløs Petter vi så i løypene. Det virket som om Petter hadde mistet gløden. Han trente dårlig. Han fikk seg kjendiskjærester. Han spilte poker. Han brukte mye tid på utenomsportslige ting.

OL var en gedigen skuffelse for Petter. Det norske folk, pressen og langrennsmiljøet uttrykte sterk bekymring for at Petter noensinne kunne klare å reise seg igjen. 

På tross av disse utskeielsene hadde han fortsatt et godt rykte og høy markedsverdi.

Den skjebnesvangre natten.

I løpet av få timer, gikk Petter fra å være en litt "falmende" helt til å bli en nasjonal hoggestabbe. 

Glemt var alle merittene og heltestatusen. For veldig mange ble beundringen erstattet med forakt. 

"Hva var det jeg sa?" hørte vi fra alle landets kanter.

Janteloven fikk en sårt tiltrengt bensin. Gapestokken ble gjeninnført og Northug ble det store samtaleemnet i Norge, men denne gangen med et kjempestort negativt fortegn.

Fyllekjøringen endret livet til Petter Northug totalt. 

Du drukner ikke hvis du får hode under vann. Du drukner hvis du forblir der.

Alle mennesker "tryner" skikkelig en eller flere ganger i livet. Det avgjørende er hva man gjør når man møter motgang. Mange gir opp, synes synd på seg selv, trekker seg vekk fra rampelyset og slikker sine sår.

Andre igjen finner ny mening og ny motivasjon.

Hva som skjedde inne i hodet til idrettsutøveren Petter Northug ser vi resultatene nå.

Denne skjebnesvangre fyllekjøringen markerte et tidsskille for Petter. Ikke bare som idrettsutøver, men som menneske. Guttungen ble over natten voksen.

Plutselig var motivasjonen til Petter tilbake. Det COOP avtalen ikke var i nærheten av å klare, klarte denne skjebnesvangre feilvurderingen til Petter å gjøre. Fra å være en litt rampete gutt i kortbukser, som elsket "badboy" stempelet, ble han nødt til å møte livets harde realiteter der lek ikke alltid har noen dominerende plass. For de fleste gutter markerer militærtjenesten et skille hvor de blir voksne. Petter kjørte i fylla.

En konkurransemann som Petter kunne ikke leve med et ettermæle som fyllekjører og løgner.  Motivasjonen hans til å bevise for verden at han var verdens beste skiløper har nok aldri vært sterkere. Ikke nok med det. Motivasjonen for å be om unnskyldning for å ha "sviktet" alle dem som beundret ham og hans prestasjoner, var nok også en viktig driver. Aldri har han hatt sterkere inspirasjon for å trene. Han var ikke bare motivert. Han var inspirert.

"Det er aldri så ille at det ikke er godt for noe" pleier min mor å si. Det er Petter et skoleeksempel på. 

Av hele mitt hjerte gleder det meg å se at Petter har bevist for en hel verden at det er mulig å komme seg tilbake etter en enorm nedtur. Ikke nok med fantastiske prestasjoner, Petter er blitt voksen på en positiv måte. Han er høfligere. Han er mer imøtekommende. Han viser at han bryr seg om andre. Samtidig er lekenheten tilbake med snert. 

Gratulerer med et fantastisk VM. Samtidig vil jeg takke Petter for at han har bevist for verden at det er mulig å reise seg igjen, uansett hvor dypt man har falt.

Jeg håper at alle som møter motgang i livet lar seg inspirere av Petter.

Svein Harald Røine

Inspirator, mentaltrener, lederutvikler og forfatter


Omtale av min første bok "MODIG"

- Fantastisk! Drivende god! Latter! Tårer! Undring! Spenning! Morsom! Underfundig! Konkret! Fløyelsmyk! Innsiktsfull! Modig!

- Verdig som en god roman, fyldig og varm som en god vin.

- Godt håndverk som gir troverdighet.

- Jeg har lest mange slike bøker - denne var best. Den er klar og stødig, med en formidabel formidlingsevne.

Kjøp boken hos ARK.NO eller alle andre nettbokhandlere eller en bokhandel nær deg. 

.‪#‎modig‬ ‪#‎ledelse‬ ‪#alltidpositiv ‪#hvorleserdumodig ‪#‎northug ‪#langrenn ‪#‎VG ‪#‎DB‬ #‎nettavisen‬ ‪#‎aftenposten‬ ‪#‎nrk‬ ‪#‎tv2‬ #nlp #motivasjon #inspirasjon #tada #blibest #råihue #supreanmeldelser #selvutvikling